5. september var det storstilt 100-års feiring av baneanlegget på Møhlenpris. Garderobehuset ble åpnet 22. juli 1921 og gjorde at Møhlenpris lekeplass ble et komplett idrettsanlegg. Idrettsbyråd Endre Tvinnereim åpnet offisielt med tale om anleggets historie og den lokale betydningen, særlig for barn og unge.

Noen dager før, den 1. september, var det snorklipping av kulturbyråd Katrine Nødtvedt som åpnet det nyoppussete komiterommet i garderobehuset.

Jubileet ble gjennomført som en familiedag med idretts- og kulturleker på banen, buekorps, sceneprogram med taler, sang, musikk og muntlig historie, idretts- og kulturhistoriske utstillinger i garderobehuset, fotballkamp, to veteranbrannbiler på banen og veterantrikken fra Trikkehallen til Hulen, inspirert av den mangfoldige historien til hele anlegget med aktiviteter for barn og voksne. Dette tiltrakk et publikum på ca 400 i alle aldre. Forhåndsomtale i Bergensavisen bidro til god oppslutning.

Hovedarrangører var Sydneshalvøyen kulturhistoriske lag, Sportsklubben Djerv og Møllaren frivilligsentral. Arrangementet ble støttet av Bergen kommune og GC Rieber Fondene.

Underholdning ved Uma Hoff, der far til Uma, Bjarte Hoff Ludvigsen spilte på gitar med Mads Vathne Lervik på keyboard.
FOTO: ROAR LUDVIKSEN
Hoppemadrassen som Idrettsavdelingen i Bergen kommune lånte ut, var populær under hele arrangementet.
FOTO: KÅRE DALE

Deka Abdi Shakour Soufi forteller om å vokse opp på Møhlenpris, om mangfold og fellesskap.
FOTO: JOHN-ERIK ÅGOTNES
Konferansier Yngve samtalte med en fra mannskapet på brannbilene.
FOTO: KÅRE DALE
Kø foran Djervkiosken. Skuespillerne Reny M. Folgerø, Yngve Seterås og Bjørn «Bamse» Willberg Andersen framfører fortellinger fra livet i garderobehuset. I bakgrunnen gjøres det klart til leker for barn.
FOTO: KÅRE DALE
Sjefene fra Nygaard Bataljon og Sydnæs Bataljon i samtale med konferansier Yngve Seterås.
FOTO: KÅRE DALE
Idrettsbyråd Endre Tvinnereim takkes for talen av Ada Freng, Sydneshalvøyen kulturhistoriske lag (SkL). Boka er «Musikk fra en blå brønn», av lokalhistoriker og mangeårig Djervmedlem Rolf Eriksen.
FOTO: KÅRE DALE
Bjørn «Bamse» Willberg Andersen med sanger fra forestillingen og albumet «Engler over Møhlenpris». Bildevisningen på skjerm gikk under hele sceneprogrammet på halvannen time.
FOTO: KÅRE DALE
Leslie Egerer (fiolin) og Tarjei Vatne (piano) underholdt med sang og musikk med lokalt tilsnitt. God stemning!
FOTO: KÅRE DALE

Oppslag i BA om 100-årsjubileet for idrettsanlegget på Møhlenpris idrettsplass.
Bjørn Enes fra Memoar filmet snorklipping og omvisning i garderobehuset med kulturbyråd Katrine Nøtvedt.
Plakat laget av Bern Endre Johnsen